Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι σας.

Αντ/να €0,00

Καλέντουλα

Καλέντουλα

Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα

Προϊόντα που περιέχουν Καλέντουλα θα βρείτε στη κατηγορία Καλλυντικά

Η Καλέντουλα είναι ένα όμορφο αγριολούλουδο, πολύ συνηθισμένο στην Ευρωπαϊκή ύπαιθρο.

Ανήκει στην οικογένεια των σύνθετων που αποτελούν την μεγαλύτερη οικογένεια στο φυτικό βασίλειο. Είναι συγγενικό φυτό με τη μαργαρίτα.

Η Καλέντουλα είναι μονοετές φυτό με άνθη έντονα κίτρινα ή πορτοκαλί. Η περίοδος ανθοφορίας της είναι πολύ μεγάλη και κρατάει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο και αναπτύσσεται κυρίως σε χαμηλότερα υψόμετρα και συναντάται σε χωράφια, πλαγιές και άκρες δρόμων.

Χρησιμοποιείται και σαν καλλωπιστικό.

Aπό τα πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια της παρασκευάζεται ένα καταπραϋντικό και επουλωτικό λάδι για το δέρμα.

H Καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο ελληνικό, ρωμαϊκό, αραβικό και ινδικό πολιτισμό σαν θεραπευτικό βότανο, αλλά και σαν συστατικό σε φαγητά και καλλυντικά, ακόμη και σε υφάσματα.

Tο λάδι της είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.