Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι σας.

Αντ/να €0,00

Κερί της Μέλισσας

Κερί της Μέλισσας

Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα

Προϊόντα που περιέχουν κερί της μέλισσας θα βρείτε στη κατηγορία Καλλυντικά

Ο όρος κερί αναφέρεται σε μια κατηγορία χημικών ενώσεων που είναι εύπλαστης στερεάς μορφής σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος και λιώνουν σε θερμοκρασίες πάνω από περίπου 45 ° C δίνοντας ένα χαμηλού ιξώδους υγρό. Τα κεριά είναι αδιάλυτα στο νερό.

Το πιο γνωστό ζωϊκό κερί είναι το κερί της μέλισσας. Κύριο συστατικό του κεριού μέλισσας είναι ένας εστέρας γνωστός με την ονομασία παλμιτική μυρικύλη[1] (myricyl palmitate), ουσία που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για την κατασκευή των κηρήθρων τους. Το σημείο τήξης του είναι στους 62-65 ° C.

Oι κηρογόννοι αδένες ττων μελισσών είναι υπεύθυνοι για τη παραγωγή του φυσικού κεριού που το χρησιμοποιούν για να χτίζουν τις κηρήθρες τους, το ίδιο τους το σπίτι.

Το φυσικό κερί της μέλισσας έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Απο το παραδοσιακό κερί που ανάβωμε στην εκκλησία μέχρι τη βιομηχανία καλλυντικών με πολλές κρέμες προσώπου και σώματος το έχουν σαν βάση τους, στην ιατρική και στη φαρμακευτική, ακόμα και στη παρασκευή διαφόρων βερνικιών.