Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι σας.

Αντ/να €0,00

Σκόρδο

Σκόρδα ξερά

Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα

Το σκόρδο έχει Ασιατική καταγωγή αλλά βρίσκεται κοντά μας απο τα αρχαία χρόνια.

Γνωστή η έντονη και δυσάρεστη οσμή που εκπέμπει με την αναπνοή ή με τον ιδρώτα κάποιος που έχει καταναλώσει σκόρδο. Για το λόγο αυτό, στην αρχαιότητα απαγορευόταν σε όσους είχαν φάει σκόρδο να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους όπως τα θέατρα η χώροι συναθροίσεων.

Η χαρακτηριστική του οσμή και η ιδιαίτερη καυστική γεύση του το έχουν κάνει απαραίτητο στοιχείο της μαγειρικής πάρα πολλών χωρών, γεύση που οφείλεται στα πλούσια αιθέρια έλαιά του.

Πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β2 και Β3 αλλά και ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και σελήνιο το κάνουν εξαιρετικά χρήσιμο συστατικό της διατροφής μας.

Οι αντιβιοτικές και αποχρεμπτικές του ιδιότητες είναι γνωστές αλλά η βοήθεια του στην αρτηριοσκλήρυνση και στη καλή λειτουργία του εντέρου, είναι επίσης εκτιμημένες.

Ομως, μια ευρύτατα διαδεδομένη ιδιότητα – δοξασία είναι ότι αποτρέπει το κακό «μάτι». Γι αυτό θα το δείτε να κρέμεται σε πλεξούδες στις πόρτες των σπιτιών και στα χωράφια αλλά κάποιοι το πηγαίνουν ακόμα πιό μακρυά κρεμώντας πλαστικά ομοιώματα σκόρδου ακόμα και στο αυτοκίνητο τους.